Fika inte i puckelpisten

Den siste uken har jeg vært svensk. Akademisk Forening Smørkoppen samt en rekke andre linjeforeninger har de siste ukene valfartet til den svenske skibyen Åre (noen også i retur tidligere enn ventet). Vi startet på søndag 29 januar (Hurra!), bussen gikk syv på morgenen, og vi var fremme vel rundt 10-11. Leilighetene var ikke klar, så vi måtte vente til over tolv før det ble noen ordnings på dette.

Vel innlosjert, bar det ut i bakkene. Åre er stort, men når det regner er det ikke gøy. Fra søndag til onsdag regnet det. Riktignok heter det ikke dårlig vær osv, men en liten demper må kunne sies at det la på tilværelsen. Gleden var imidlertid stor da vi idag så lyset – mye tydet på at det var nettopp solen som kjempet seg igjennom skydekket, vi så den aldri helt, men lyset var en fantastisk opplevelse; det var lenge siden sist.

Så godt som alle bakkene/heisene i Åre er utprøvd, som synes verdt å prøve i det minste. Vind i 23m/s gjorde det vanskelig å se og stå oppreist enkelte steder, men lenger nede var dette ikke noe problem.

På kveldstid var mange og sjekket Åres natteliv. "Bygget" og "Dippan" var alternativene, med cover charge's i overkant av hva som er å regne studentvennlig.

Åre anbefales. Riktignok skal man passe seg, for her kjenner de turistene litt for godt, og man kan brenne seg godt på de "rea" i "affärene" – dvs tilbud. Bare på torget finner man minst 5 sportsbutikker, men prisene der her ikke til å juble av.

Alt i alt, finfin tur. Kommer gjerne igjen. Om mulig, sjekk værmelding på forhånd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *